Seafood Gumbo
Seafood Gumbo by Blue Valley Kitchen,
Thïs délïghtfùl Séâfööd Gùmbö ïs fùll öf shrïmp ând crâb ând ït hâs â nïcé spïcy kïck. Théré’s nöthïng lïké â wârm böwl öf gùmbö, ând I éspécïâlly lïké â séâfööd gùmbö.
Prep Time: 20 minutes
Cook time: 130 minutes
Total time: 150 minutes
Servings: 10 Servings
• 2 pöùnds ùnpééléd frésh lârgé shrïmp
• 1/2 cùp bùttér, dïvïdéd
• 2 (32-öùncé) cârtöns chïckén bröth
• 1 pöùnd ândöùïllé sâùsâgé, slïcéd
• 1/2 cùp végétâblé öïl
• 1 cùp âll-pùrpösé flöùr
• 2 cùps fïnély chöppéd yéllöw önïön
• 1 cùp fïnély chöppéd gréén béll péppér
• 1 cùp fïnély chöppéd céléry
• 2 tâbléspööns mïncéd gârlïc
• 1 (12-öùncé) böttlé âmbér béér
• 1 tâbléspöön Câjùn séâsönïng
• 2 téâspööns Wörcéstérshïré sâùcé
• 1 téâspöön drïéd thymé
• 2 bây léâvés
• 1/2 cùp gréén önïön töps
• 1/4 cùp chöppéd frésh pârsléy
• 1 pöùnd lùmp crâbméât
• Cöökéd rïcé för sérvïng
KEEP GOING TO THE NEXT PAGE FOR INSTRUCTIONS
1. Péél ând dévéïn shrïmp, plâcïng shrïmp shélls ïn â lârgé pöt. Réfrïgérâté shrïmp ùntïl néédéd.
2. In â lârgé pöt, mélt 1/4 cùp bùttér övér médïùm héât. Add shrïmp shélls ând cöök ùntïl pïnk. Thén âdd bröth.
3. Brïng bröth tö â böïl, rédùcé héât ând sïmmér 15 mïnùtés. Rémövé fröm héât ând kéép wârm ùntïl néédéd.
4. In â lârgé Dùtch övén, cöök sâùsâgé ùntïl bröwnéd. Rémövé sâùsâgé wïth â slöttéd spöön ând sét âsïdé.
5. Add öïl ând rémâïnïng 1/4 cùp bùttér tö Dùtch övén. Héât övér médïùm héât ùntïl bùttér ïs cömplétély méltéd.
6. Add flöùr ând stïr wïth wöödén spöön ùntïl smööth.
7. Rédùcé héât tö médïùm löw ând cöök, stïrrïng fréqùéntly ùntïl röùx ïs â dârk cârâmél cölör. Thïs wïll tâké 30 tö 40 mïnùtés.
8. Add önïön ând cöök för 5 mïnùtés, stïrrïng fréqùéntly.
9. Add gréén péppér ând céléry ând cöök för 5 möré mïnùtés, stïrrïng öftén.
10. Add gârlïc ând cöök 1 mïnùté.
11. Add béér ând stïr ïn wéll.
12. Pöùr shrïmp stöck thröùgh â fïné-méshéd sïévé ïntö Dùtch övén. (I lïké tö âdd ït ïn 3 sépârâté âddïtïöns, mïxïng wéll bétwéén âddïtïöns.
13. Add Câjùn séâsönïng, Wörcéstérshïré sâùcé, thymé, ând bây léâvés, plùs thé résérvéd ândöùïllé sâùsâgé. Brïng tö â böïl. Rédùcé héât tö médïùm-löw, cövér ând sïmmér för 1 1/2 höùrs.
14. Add gréén önïöns, pârsléy, ând shrïmp. Whén shrïmp âré pïnk, rémövé fröm héât ând stïr ïn crâbméât.
15. Sérvé wïth whïté rïcé.
Read More this full recipes at Seafood Gumbo
Thïs délïghtfùl Séâfööd Gùmbö ïs fùll öf shrïmp ând crâb ând ït hâs â nïcé spïcy kïck. Théré’s nöthïng lïké â wârm böwl öf gùmbö, ând I éspécïâlly lïké â séâfööd gùmbö.
Prep Time: 20 minutes
Cook time: 130 minutes
Total time: 150 minutes
Servings: 10 Servings
INGREDIENTS:
• 2 pöùnds ùnpééléd frésh lârgé shrïmp
• 1/2 cùp bùttér, dïvïdéd
• 2 (32-öùncé) cârtöns chïckén bröth
• 1 pöùnd ândöùïllé sâùsâgé, slïcéd
• 1/2 cùp végétâblé öïl
• 1 cùp âll-pùrpösé flöùr
• 2 cùps fïnély chöppéd yéllöw önïön
• 1 cùp fïnély chöppéd gréén béll péppér
• 1 cùp fïnély chöppéd céléry
• 2 tâbléspööns mïncéd gârlïc
• 1 (12-öùncé) böttlé âmbér béér
• 1 tâbléspöön Câjùn séâsönïng
• 2 téâspööns Wörcéstérshïré sâùcé
• 1 téâspöön drïéd thymé
• 2 bây léâvés
• 1/2 cùp gréén önïön töps
• 1/4 cùp chöppéd frésh pârsléy
• 1 pöùnd lùmp crâbméât
• Cöökéd rïcé för sérvïng
KEEP GOING TO THE NEXT PAGE FOR INSTRUCTIONS
INSTRUCTIONS:
1. Péél ând dévéïn shrïmp, plâcïng shrïmp shélls ïn â lârgé pöt. Réfrïgérâté shrïmp ùntïl néédéd.
2. In â lârgé pöt, mélt 1/4 cùp bùttér övér médïùm héât. Add shrïmp shélls ând cöök ùntïl pïnk. Thén âdd bröth.
3. Brïng bröth tö â böïl, rédùcé héât ând sïmmér 15 mïnùtés. Rémövé fröm héât ând kéép wârm ùntïl néédéd.
4. In â lârgé Dùtch övén, cöök sâùsâgé ùntïl bröwnéd. Rémövé sâùsâgé wïth â slöttéd spöön ând sét âsïdé.
5. Add öïl ând rémâïnïng 1/4 cùp bùttér tö Dùtch övén. Héât övér médïùm héât ùntïl bùttér ïs cömplétély méltéd.
6. Add flöùr ând stïr wïth wöödén spöön ùntïl smööth.
7. Rédùcé héât tö médïùm löw ând cöök, stïrrïng fréqùéntly ùntïl röùx ïs â dârk cârâmél cölör. Thïs wïll tâké 30 tö 40 mïnùtés.
8. Add önïön ând cöök för 5 mïnùtés, stïrrïng fréqùéntly.
9. Add gréén péppér ând céléry ând cöök för 5 möré mïnùtés, stïrrïng öftén.
10. Add gârlïc ând cöök 1 mïnùté.
11. Add béér ând stïr ïn wéll.
12. Pöùr shrïmp stöck thröùgh â fïné-méshéd sïévé ïntö Dùtch övén. (I lïké tö âdd ït ïn 3 sépârâté âddïtïöns, mïxïng wéll bétwéén âddïtïöns.
13. Add Câjùn séâsönïng, Wörcéstérshïré sâùcé, thymé, ând bây léâvés, plùs thé résérvéd ândöùïllé sâùsâgé. Brïng tö â böïl. Rédùcé héât tö médïùm-löw, cövér ând sïmmér för 1 1/2 höùrs.
14. Add gréén önïöns, pârsléy, ând shrïmp. Whén shrïmp âré pïnk, rémövé fröm héât ând stïr ïn crâbméât.
15. Sérvé wïth whïté rïcé.
Read More this full recipes at Seafood Gumbo
799 Comment
Rated 4/140 based on 140 Customer Reviews